Lachai Roï Paardencoaching
 
Christelijke paardencoaching met visie op de toekomst

Cindy is 23 jaar. Toen ze 9 jaar geleden bij ons kwam, was ze een onstuimige, eigenzinnige, prachtige droomprinses.Toen mijn dochter Rhodé en ik haar voor het eerst zagen, waren we op slag verliefd op haar. Een prachtige droomprinses is ze nog steeds en zal ze ook blijven, maar in de loop van de jaren is ze het onstuimige wat kwijtgeraakt en is ze veranderd in een wijze merrie. Het crossen hoeft niet meer per sé. Met een rustig ritje door de polder maak je haar altijd blij. Tijdens de coaching kan ze best confronterend zijn, haar boodschap is altijd meteen duidelijk. Cindy drinkt graag koffie en een plak ontbijtkoek slaat  ook niet af. Met Cindy is het leven nooit saai maar juist een avontuur. 


Catootje is de kleinste en de oudste. We weten niet haar exacte leeftijd, maar we schatten haar rond de 30. Ze is ontzettend lief in de omgang en gaat heel graag mee op wandeling. Ik heb haar gekregen en ik ben ontzettend blij met haar vanwege haar leuke karakter en grappige streken die ze af en toe uithaalt. 

Belle is een 9-jarige merrie, kruising kwpn/arabier. Momenteel is ze in opleiding, maar gezien haar lieve aanhankelijke karakter heb ik er het volste vertrouwen in dat zij een goed coachpaard gaat worden.

 

Donini is sinds juni bij ons, ze is een springgefokte merrie van 11 jaar. Ik heb haar voor mezelf als rijpaard gekocht en ze heeft me al verrast met haar engelengeduld. Wegens mijn lichamelijke klachten heb ik lang niet kunnen rijden maar omdat ik het rijden erg miste probeer ik het toch weer op te pakken. Dit vergt wel wat moeite om de stramme spieren weer soepel te krijgen maar Donini toont zich erg gewillig en past zich helemaal aan. Ze is ook erg aanhankelijk, komt gelijk naar je toe in de wei en ze vindt grondwerk ook reuze interessant. Inmiddels heeft ze haar plekje in de kudde gevonden en is zover wij dat kunnen zien erg tevreden en op haar gemak bij ons. Binnenkort ga ik met haar een proefcoaching doen, ik ben erg benieuwd hoe ze daar op gaat reageren maar ik heb daar goede verwachtingen van omdat ze ook als voor haar vreemden de wei inlopen ze rustig blijft en zelf initiatief toont om contact te maken. Het is ook een mooi contrast met Belle omdat ze een mooie donkere kleur heeft. 

Onze mooie lieve Wiep is verhuisd naar een andere plek waar hij weer een nieuw baasje gaat leren paardrijden. Wiep is daar erg goed in en weet als geen ander dit jonge ruitertje het vertrouwen te geven om alles te leren. UIteraard blijft Wiep onze mascotte en we missen zijn aanwezigheid. Ik ben dankbaar dat hij me geholpen heeft met de coaching en in korte tijd best veel mensen tot troost is geweest, daarom blijft Wiep voor altijd in ons hart.